Kistelek város honlapja

Sportcsarnok

A 'Közép-Európa legnagyobb ragasztott fa szerkezetű csarnoképülete' titulust is magán viselő épületet 2002. augusztus 18-án adták át a város lakosságának. A komplexum alapvető funkciója szerint a rekreáció, szabadidő és versenysport lehetőségeit biztosítja, amely magába foglalja az iskolai és diáksportot, az amatőr szabadidősportot, és az amatőr és profi versenysportot. A helyi adottságokból következik, hogy a lakosság többsége rekreációs és szabadidős céllal veszi igénybe a csarnok szolgáltatásait.

A város központjában elhelyezkedő létesítmény nem csak sportolási célt szolgál, rendezvénytermei kiváló lehetőséget biztosítanak közösségi programok, előadások, konferenciák, kiállítások, színházi előadások, vásárok lebonyolítására is.

Tanuszoda

A sportcsarnok épületében, a termálfürdőben található tanuszodában két medence áll az úszók rendelkezésére. A kellemesen langyos 30°C hőmérsékletű, 0,9 méter mélységű tanmedence úszásoktatásra lett kialakítva, de az úszást tanulók mellett a gyermekek és felnőttek számára is egyaránt rendelkezésre áll.

A 25 m-es, 28°C úszómedence 1,2 méter mélységű, így a sporttevékenység mellett oktatási és fürdőzési célra is alkalmas. Kiváló a fiatalabb és az idősebb korosztály számára, hiszen kialakításánál fogva biztonságos körülmények között úszhatnak a medencében. Az úszómedencében egy sáv az úszók számára mindig biztosított.

A tanuszodában az úszástanulást elősegítő eszközök, bóják, deszkák és egyéb eszközök rendelkezésre állnak.

Labdarúgó pálya

A város tulajdonában, de a Kisteleki Testedző Egyesület működtetésében lévő labdarúgó pálya egy mérkőzések lebonyolítására alkalmas centerpályából és egy azonos méretű edzőpályából áll, a hozzájuk tartozó öltözővel és kiszolgáló épülettel együtt.

A sportpálya nyitvatartási időben a szabadidős sportolók számára is használható.

Műfüves labdarúgó pálya

A sportpályák melletti területen található az új építésű, világítással rendelkező műfüves pálya. Használata a szabadidős sportolók és intézmények számára egyeztetés alapján vehető igénybe.

BMX görpálya és krosszpálya

Kisteleken külön sportcélokra épült BMX krossz- és kerékpárpálya is épült a sportolni vágyó fiataloknak és idősebbeknek, a családi szórakozást is lehetővé tévő játszótérrel együtt.

Az 500 m hosszú és 10 m széles BMX krosszpálya egy ugratókkal, rázókkal rendelkező szilárd földburkolat felszínű tereppálya.

A megvilágítással rendelkező aszfaltalapú görpálya különféle Orange Ramp elemekkel került felszerelésre, melyek lehetővé teszik a BMX, roller és görkorcsolya trükkök megvalósítását.

A 600 négyzetméteres játszótéren  többféle játékeszköz is felállításra került, így csúszdaház mászóhálóval, hárommodulos mászó, babaház, hintaállvány madárfészek hintával, hintaállvány laphintákkal, libikóka, nyújtó-amőba tekergő kombináció, góliát mászóház és görgős járó.

A létesítményeket egyaránt használják a görkorisok, rolleresek, a BMX és triál kerékpárosok, valamint a helyi és ide érkező családok is.

Squash-pálya

A fallabda pálya a város központjában lévő Expresszó-ban található. A szabványos pálya a klubtagokon kívül bárkinek igénybe vehető akár bérlettel, akár egy alkalomra szólóan. A pályához egy előtér, valamint öltőző és tusoló is kapcsolódik.11

Bowling-pálya

A bowling-pálya a város központjában lévő ExPresszó-ban található. A kétállásos pálya teljesen automatizált. A frissítők és a baráti társaság elhelyezkedésére szolgáló vendéglátó-tér a pályán és a mellett is biztosított.

A bowling-pálya használatához a bowling-cipők ingyenesen állnak rendelkezésre.

Teniszpálya

Az Árpád Fejedelem Katolikus Gimnázium és Szakközépiskola területén lévő pálya salakos borítású edzőpálya. Intenzív teniszezésre a sportcsarnok épülete is lehetőséget biztosít.

Szabadidős fitneszpark és civil ház

A városligetben, a jelenlegi vásártéren folyamatban van egy szabadidős fitneszpark kialakítása. A Civil Ház kialakítása során az ott lévő helység kibővítésre kerül, így ez lesz a közösségi tér alapja. Azért, hogy szabadidős célra minél többen igénybe tudják venni, épül egy kemence, lesz hozzá tartozó kültéri terasz, egy nyitott udvarrész, ahol egyesületek, baráti társaságok tudják majd programjaikat, találkozóikat lebonyolítani.

A családokra, gyermekekre gondolva kialakításra kerül egy ligetes park, játszótér a gyerekeknek, valamint egy kültéri fitnesz elemeket tartalmazó rész teszi majd teljessé az itteni többfunkciós szabadidős területet.

Kisteleki Általános Iskola tornatermei és sportpályája

Az iskola egy újonnan átadott nagyméretű tornaterem mellett egy régebbivel, egy kisebb sportszobával, valamint kézilabda méretű sportpályával és futópályával is rendelkezik. A létesítményeket az iskolásokon kívül a városi sportegyesületek is aktívan használják.

ÁFG tornaterme és sportpályája

Az iskola egy tornateremmel, valamint kézilabda méretű sportpályával és teniszpályával rendelkezik. A létesítményeket az diákokon kívül a városi sportegyesületek is aktívan használják.

AJÁNLÓ