Kistelek város honlapja

Szivárvány Óvoda - TKI Köznevelési és Gyermekjóléti Intézmény

Tevékenységközpontú óvodai program alapján működik. Az óvoda 4 csoportjában maximálisan 100 fő vehető fel, jelenleg 96 fő van beíratva. A kötelező óvodai tevékenységek mellett jelen van a hitoktatás, a logopédiai és gyógypedagógiai fejlesztés a rászoruló gyereknek.

A tagintézményben kiemelt szerepet kap a gyermekeink mozgásigényének kielégítése, a megfelelő edzettségi alapok lerakása, a mozgás népszerűsítése, megszerettetése. A szélsőséges időjárást kivéve, minden nap kint vannak a gyerekek a friss levegőn, ahol játszhatnak, sétálhatnak, kirándulhatnak. Az óvoda rendelkezik tornaszobával, mely felszereltségével minden igényt kielégít. A kinti udvarok európai uniós szabványnak is megfelelő új, korszerű és biztonságos játékeszközökkel lettek felszerelve.

A Kisteleki Ifjúság Téri Óvodáért Alapítvány támogatásával az udvar eszközeit egy hideg – meleg vizes tusolóval is bővíteni sikerült, emellett lehetőség van egyesületi keretek között focizni, falmászásra, úszni, görkorcsolyázni. A közvetlen szomszédságban lévő bölcsődei sószobát is gyakran látogatják a csoportok.. A mindennapos testneveléseket komolyan veszik és megtartják a heti egy nagy testnevelés foglalkozás mellett. Évente legalább kétszer óvodai sportnapokat szerveznek a közeli sportpályán, ahol pedagógusok, dajkák is példát mutatva, együtt mozognak gyermekeinkkel.

Nyitott intézményként jó kapcsolatokat ápol az óvoda a partner intézményeinkkel (CSANA, Szakszolgálat, Gyerekjóléti Intézmény, Orvos, Védőnő, Külső szakemberek, önkormányzat stb.) és a szülőkkel. Minden olyan rendezvényre, ahol csak ez megoldható, meghívják a szülőket is: Szüreti mulatság, Karácsony, Farsang, Anyák napja, Gyereknap, Ballagás. Így a gyermekek dupla örömöt élnek át, hiszen a programok is jelentős események életükben, de hogy ezt a szülővel együtt élheti át az még egy pluszt jelent.

Az óvoda nyugdíjas dolgozóival is tartják a kapcsolatot, mert véleményükre, javaslataikra továbbra is nagy szükségük van, ugyanakkor mindkét fél feltöltődik egy kicsit ezeken a bensőséges beszélgetéseken. Évente nagy sikert és elismerést hoz a Nőnapi Óvoda Bál, melynek bevétele az alapítvány számlájára kerül. Ennek köszönhetően gazdagítjuk, pótoljuk eszközeinket, jut ajándék a karácsonyfa alá.

Alapítványunk neve: „Kistelek Ifjúság Téri Alapítvány”
Számlaszáma: 11735098 – 20048958
Adószáma: 18463206-1- 06

Az óvoda 2007 óta több fejlesztésen esett át pályázati forrásokból: tornaszoba építése, nyílászárók cseréje, fűtéskorszerűsítés, hőszigetelés, tető csere, udvari játékok cseréje. A dolgozók folyamatosan képezik magukat, s ezt már nem kényszerből, hanem saját belső indítatásból vállalják.

AJÁNLÓ