Kistelek város honlapja

Óvodai, bölcsődei beíratkozás 2024

Hirdetmény a Kisteleki Óvoda, Bölcsőde és Mini Bölcsőde Óvodáiba, Bölcsődéibe történő beiratkozás időpontjáról és tudnivalóiról. 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy bölcsődés és óvodás korú gyermekeiket a következő helyen és időben írathatják be a lakóhelyük, illetve életvitelük helye szerinti kötelező felvételt biztosító vagy választott intézménybe.

Helye: Kisteleki Óvoda, Bölcsőde és Mini Bölcsőde
            6760 Kistelek Ifjúság tér 1. sz.
            Tel.: 62/259-220, Mobil: 20/555-92-99
            E-mail: szekhelyovi@gmail.com

Ideje: 2024. április 22. – 26 –ig, hétfőtől – péntekig, 08.00 - 15.00 óráig!

Szabad időpont kérése, egyeztetése: Sejben József Főigazgatónál csak a fent említett elérhetőségek bármelyikén lehetséges (telefonon, e-mail-en, vagy személyesen)
Kérem a leegyeztetett időpontok pontos betartását!

Aki személyesen nem szeretne, vagy nem tud megjelenni a beiratkozáson, az a fent megadott e-mail címre elküldheti a következő dokumentumokat lefényképezve, szkennelve:

A bölcsődei, óvodai beíratáshoz szükséges iratok:
•    A szülő személyi igazolványa, lakcímkártyája
•    A gyermek lakcímkártyája (ami egyben a személyi azonosítója is)
•    születési anyakönyvi kivonata
•    TAJ kártyája
•    Gyermekvédelmi kedvezményről szóló és/vagy hátrányos, halmozottan hátrányos helyzet megállapításáról szóló határozat.

Az óvodai körzethatárokról az igazgatótól és a választott tagintézmény vezetőjétől lehet tájékoztatást kérni.

Mindkét óvoda biztosítja az integráltan nevelhető sajátos nevelési igényű gyermekek ellátását az Alapító Okiratban meghatározottak szerint.

A Főigazgató 2024. május 31. napjáig írásban értesíti a szülőt, illetve a törvényes képviselőt a felvételi eljárás eredményéről.
A szülő a döntés kézhezvételétől számított 15 napon belül jogorvoslati kérelemmel fordulhat KISTELEK város jegyzőjéhez, aki a másodfokú eljárás során a kérelmet elutasíthatja, a döntést megváltoztathatja vagy megsemmisítheti, és a nevelési intézményt új döntés meghozatalára utasíthatja.

Felhívjuk a Szülők figyelmét „A nemzeti köznevelésről” szóló 2011. évi CXC. Törvény 2015. szeptember 1-jén életbe lépő 8. § (2) bekezdésére, miszerint a gyermek abban az évben, amelyben a harmadik életévét betölti 08.31-ig, a nevelési év kezdő napjától (2024.09.01.) napi négy órát köteles óvodai nevelésben részt venni. A szülő – tárgyév május 25. napjáig benyújtott – kérelme alapján a gyermek jogos érdekét szem előtt tartva, annak az évnek az augusztus 31. napjáig, amelyben a gyermek negyedik életévét betölti, a Kormány rendeletében kijelölt szerv (továbbiakban a felmentést engedélyező szerv) felmentheti a kötelező óvodai foglalkozásokon való részvétel alól, ha a gyermek családi körülményei, sajátos helyzete indokolja.

Tájékoztatjuk továbbá az érintetteket, a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 20.§ (2) bekezdése alapján a napi négy órában óvodai nevelésre kötelezett gyermek szülője, amennyiben gyermeke az óvodakötelezettségét külföldön teljesíti, köteles arról a beiratkozás idejének utolsó határnapját kövező 15 napon belül írásban értesíteni a gyermek lakóhelye, annak hiányában tartózkodási helye szerint illetékes jegyzőt.

„A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről” szóló 2012. évi II. törvény 247.§ a) pontja alapján az óvodai beíratás elmulasztása szabálysértési eljárást von maga után.
                                                              
Süliné Dr. Terecskei Erzsébet
 Kistelek város jegyzője

Sejben József – Főigazgató
Kisteleki Óvoda, Bölcsőde és Mini Bölcsőde

AJÁNLÓ