KÉZMŰVES ÉS GYEREKJÓGA NAPKÖZIS TÁBOR BALÁSTYÁN (2018.06.26-06.29.)

A résztvevő gyermekek bevonása a balástyai családmenedzser segítségével történt, a résztvevő gyerekek és szüleik személyes megkeresésével.

Az első nap egy erdei gyerekjóga foglalkozással kezdődött. Bemutatásra kerültek a jóga alapjai: légző gyakorlatok, fa-állás, háromszög-állás, macska-hát, kobra, csavarpóz, gerinc és láb-nyújtó gyakorlatok, relaxáció. A délután sportos játékokkal telt – ügyességi feladatok, labdás játékok, tollaslabda, rolleres akadálypálya, pihenésképpen sportos activity.

A második nap a jógafoglalkozásokon túl számos kézműves programot is tartalmazott: a gyermekek színes mandalákat nemezgolyót, nemeztulipánt és körmön fonással karkötőt készíthettek.

A harmadik napon a gyermekek megismerkedhettek a pilátes jóga alapgyakorlataival, majd vánság-jóga, az eddig megismert gyakorlatokból mindenki választhatott egyet, és az egész csoport azt végezte el. Relaxáció: Szikla vagyok feszültségoldó gyakorlat. A délután kézművesfoglalkozásoktól volt gazdag, madzagszövéssel színes öv készítése, további nemeztulipánok, nemezgolyó ékszer és nemezkép készítése.

A negyedik napot görkorcsolyázással kezdték a gyermekek. Délután séta a faluban és kosárfonásra alkalmas fűzfavessző és tulipán szárához faág gyűjtése. Fűzfavesszőből képkeret készítése az elkészült nemezképhez, a nemeztulipánok hozzáillesztése a szárhoz.

Az ötödik napon a közös tollaslabda játék, színes mandalák készítése, és újabb kézműves foglalkozások kaptak helyet. Ezen a napon nemeztáskát készíthettek a gyermekek.

A napközis táborban résztvevő gyerekek lelkesen kipróbáltak mindenféle kézműves tevékenységet, szívesen és kitartóan végezték a nagyobb koncentrációt és több türelmet igénylő gyakorlatokat is. Tevékenységeik közben sokat beszélgettek egymással is és a foglalkozást vezető felnőttel. Összességében mindenki nagyon jól érzete magát, sokat tanult, kikapcsolódott és az alkotó tevékenység és a jóga illetve egyéb mozgásformák által feltöltődött és kellemesen elfáradt.

Kategória: Beszámolók, Rendezvények | A közvetlen link.