MÉDIA- ÉS SPORT NAPKÖZIS TÁBOR CSENGELÉN – 2018.06.25-06.29.

 

A napközis táborban résztvevő gyerekeket az integrált térségi gyerekprogram csengelei családmenedzsere hívta meg, együttműködésben az iskola pedagógusaival, felmérve a gyerekek érdeklődését, nyári igényeit.

A tábor bemutatkozással, a heti program egyeztetésével és a közös szabályok lefektetésével kezdődött. Az 5 napos tábor során hangsúlyt kaptak a mozgás, csapat, ügyességi és sorverseny feladatok. A médiafoglalkozás keretében a gyerekek megismerkedhettek a tabletek használatával, az udvaron különböző felvételeket készítettek, majd ezeket vágóprogram segítségével megpróbálták összevágni, ezzel gyakorolva a későbbi feladatokra.

A második napon gyalogtúra indult a Csengelei templomromhoz. A templomromnál a gyermekek nekiálltak leforgatni a templomromhoz kapcsolódó kisfilmet. Itt születtek VLOG-ok, illetve interjús megoldások is.

A harmadik napon a csapat Szegedre indult. A nap során meglátogatták a Szegedi Városi Televízió stúdióját. Megismerkedhettek a tévézés alapjaival, a szükséges eszközökkel és emberekkel. Kipróbálhatták a hírolvasást a tv stúdiójában, ugyanott, ahol esténként az élő adások is forognak. Közben a másik helységben szintén a gyerekek irányították a súgógépet, a kamerákat, a hangot. A stúdiólátogatás után a belváros nevezetességeivel ismerkedtek, jártak a Dóm téren, az Aradi téren, a Tisza-parton, a Móra Múzeumnál. A délutáni programot a D2 Ifjúsági Klub munkatársai biztosították számunkra. Itt 3 helyszínen próbálhatták ki magukat a gyerekek. Az első helyszín a rádió stúdió volt, amit korábban a Tisza Rádió ifjúsági rádió is használt. Itt először betekintést nyertek a rádió és a rádiózás múltjába. Megismerkedtek a technikai eszközökkel és a rádióadáshoz szükséges programokkal. Ezután a gyakorlatban is kipróbálhatták magukat, egy-egy nyelvtörő és hír felolvasásával. A második állomáson, kapcsolódva a sporttáborhoz jóga – erősítő- lazító foglalkozáson vehettek részt. A harmadik helyszínen a képregények történetével ismerkedtek meg és a gyakorlatban is kipróbálhatták magukat képregény rajzolóként. Színeztek, szöveget írtak, számítógépen jeleneteket rajzoltak.

A negyedik nap első feladata egy szinkronizálási feladat volt, a csapatok kaptak 1-1 filmrészletet hang nélkül és nekik kellett ezt saját tartalommal megtölteniük. Egészen meglepő és vicces szinkronok születtek. A csapatok feladatként kapták, hogy 1-1 kisfilmben foglalják össze az eddigi napok történéseit, képpel, videóval fűszerezve, használva azt a tudást, amit itt szereztek.

Az utolsó napon Kiskunmajsára, a Jonathermál Strandfürdőbe látogattak biciklivel. A legnagyobb sikert a nap során egyértelműen a csúszdapark jelentette.

A gyerekek jól érezték magukat a táborban, sok élménnyel gazdagodtak, érdekes dolgokat tanultak. A tanév végén fáradt gyerekeknek sikerült kikapcsolódási lehetőséget teremteni, mellyel közösségi élményhez is jutottak.

Kategória: Beszámolók, Rendezvények | A közvetlen link.