Kistelek város honlapja

Id. Vándor Rudolf Fúvószenekar

Az együttes 1989-ben alakult az akkori zeneiskola növendékeiből. A 20-25 főből álló zenekar az idők folyamán 40-45 főre bővült. A szokásos helyi protokoll rendezvényeken kívül számos zenekari találkozón, fesztiválon vettek részt és több versenyen és minősítésen is megmérettették magukat. Az utolsó eredményeik közül a Magyar Fúvószenei Szövetség minősítésére és a Kiskőrösi Nemzetközi Fúvószenekari Fesztiválon elért eredményeikre a legbüszkébbek. Az előzőn két kategóriában arany, illetve kiemelt arany minősítést, az utóbbin a megtisztelő III. helyet vívták ki maguknak. Munkájukat két CD hangfelvétel is fémjelzi.

Vendégszerepeltek már nagy sikerrel számos külföldi országban is (Dánia, Olaszország, Franciaország, Csehország, Erdély, Horvátország, Vajdaság, Lengyelország). Terveik között szerepel minél több magyar és külföldi zenekarral való megismerkedés, baráti kapcsolatok kialakítása, illetve külföldi zenekarral való megmérettetés is.

A zenekar munkáját a kezdetektől fogva Bakó Bálint fafúvós tanár és néhány éve Gömöri Balázs, Kalmár Gergely és Takó Lajos zenetanárok segítik.

Zenekarvezető: Czirok Zoltán

AJÁNLÓ