Kistelek város honlapja

Biztonságos kerékpárutak

Kistelek város és a kistérség kerékpározás és kerékpárutak szempontjából mintaértékűnek mondható. A város főutcáin kerékpárút fut végig, mely biztonságos kerékpározást tesz lehetővé a településen és azon kívül egyaránt.

A kisteleki vasútállomás kerékpárúton megközelíthető, így a vonattal érkezők is azonnal biztonságosan tudnak közlekedni kerékpárjaikkal.

A városból kivezető kerékpárutakon mind Ópusztaszer és a Nemzeti Történeti Emlékpark, mind a szomszédos Balástya megközelíthető kerékpárúton.

Pusztaszerre kerékpárosbarát útvonal, azaz kis forgalmú, nagyon jó minőségű, egy kanyar kivételével nyílegyenes út vezet az ópusztaszeri körforgalomtól.

Útvonalak terepen és aszfalton

A város külterülete és a kistérség tanyás területe terepkerékpározásra alkalmas, míg az épített utakon és a Tisza-gáton országúti és szabadidős kerékpározásra is alkalmas kerékpáros túraútvonalak kerültek kialakításra.

EuroVelo 11

A területet érinti az EuroVelo 11 Csongrád megyei szakasza. Az Európai Kerékpáros Szövetség által tervezett Európai Kerékpáros Úthálózat összesen mintegy 60 000 km hosszú útvonalat foglal magában. A hálózat egyik leghosszabb vonala, az 5 964 km-es EuroVelo 11 a norvégiai Északi Foktól tizenegy országon át vezet Athénig. A több mint 300 km hosszú magyarországi szakasz hét megyét érintve halad végig a Tisza mentén. Csongrád megyében kilenc település területét érinti, Csongrádtól Baksig a Tisza jobb parti árvédelmi töltésén, Bakstól Szegedig részben kiépített kerékpárutakon, részben közúton halad.


Csongrád megyei kerékpáros körtúra

A túra teljesítése a Csongrád Megyei Természetjáró Szövetség által kerül igazolásra a kijelölt érintési pontokon az igazoló füzetbe bélyegzés, illetve fotódokumentáció alapján. történik.

BMX pálya és kerékpáros krosszpálya

Kisteleken külön sportcélokra épült BMX krossz- és kerékpárpálya is épült a sportolni vágyó fiataloknak és idősebbeknek, a családi szórakozást is lehetővé tévő játszótérrel együtt.

Az 500 m hosszú és 10 m széles BMX krosszpálya egy ugratókkal, rázókkal rendelkező szilárd földburkolat felszínű tereppálya.

A megvilágítással rendelkező aszfaltalapú görpálya különféle Orange Ramp elemekkel került felszerelésre, melyek lehetővé teszik a BMX, roller és görkorcsolya trükkök megvalósítását.

A 600 négyzetméteres játszótéren  többféle játékeszköz is felállításra került, így csúszdaház mászóhálóval, hárommodulos mászó, babaház, hintaállvány madárfészek hintával, hintaállvány laphintákkal, libikóka, nyújtó-amőba tekergő kombináció, góliát mászóház és görgős járó.

A létesítményeket egyaránt használják a görkorisok, rolleresek, a BMX és triál kerékpárosok, valamint a helyi és ide érkező családok is.

AJÁNLÓ