Kistelek város honlapja

Hétszínvirág Óvoda - TKI Köznevelési és Gyermekjóléti Intézmény

Az óvoda alapprogramját a tevékenységközpontú óvodai nevelés képezi.Ez azt jelenti, hogy minden ismeretet tevékenységeken keresztül szereznek meg a gyerekek. Fontosnak tartják, hogy minden kisgyermek saját magának megfelelő feladatokat kapjon, mindig a lehetőségeihez mérten terheljük, és a pozitívumait emeljük ki. Elsődleges feladatuk, hogy a hozzánk járó gyerekek jól érezzék magukat az óvodában és jó kedvvel jöjjenek. Fontos számukra a szülőkkel való napi kapcsolattartás, társintézményekkel, fenntartóval való együttműködés.

Igyekeznek mindig szeretetteljes és nyugodt légkört biztosítani a mindennapokban számukra, fontosnak tartjuk a néphagyományok megismertetését és megélését. A mozgalmas hétköznapokon túl még színesebb programokkal gazdagítják az éves munkát. Ilyenek: Szüret; Napsugaras Ősz; Márton-nap; Adventi készülődés; Farsang; Nyuszi-nap, mely minden érdeklődő számára nyitott; Majális; Anyák-napja; Gyermek-nap; Ballagás; és az évet lezáró, az óvodai alapítványt támogató felnőtteknek szóló Kerti-party.

Az óvodapedagógusok és dajka nénik a legjobb tudásuk szerint munkálkodnak a rájuk bízott gyerekekkel. Jelen van az intézményben a hitoktatás, a logopédiai és gyógypedagógiai fejlesztés a rászoruló gyerekeknek. Lehetőség van egyesületi keretek között focizni, úszásra járni.

2014 szeptemberétől új csoport indult Csodavilág néven, ahová azok a kis gyermekek járnak akik többségi csoportban nem oktathatók-nevelhetők. Jelenleg a térségben nincs másik ilyen intézmény, aki őket is befogadná.

Az óvoda 4 csoporttal működik, 3 többségi csoport és 1 speciális csoport. A befogadó képességünk 100 fő, jelenleg 98 kisgyermekünk jár ide.

Az óvoda 2007 óta több fejlesztésen esett át pályázati forrásokból: tornaszoba építése, nyílászárók cseréje, fűtéskorszerűsítés, hőszigetelés, tető csere. Az alapítvány és a város támogatásának jóvoltából folyamatosan szépül a környezet.

Az óvodai alapítvány neve: Alapítvány a Petőfi utcai Óvodáért,
Számlaszáma: 11735098 – 20049791

AJÁNLÓ