Kistelek város honlapja

MediSportCentrum

A kisteleki MedisportCentrum az országban egyedülálló infrastrukturális és orvos háttérrel rendelkezik a sport és egészségügyi intézmények között.

Hitelességének kulcsa, hogy egy helyen található a fürdőszolgáltatás, a szállodai elhelyezés és a mozgásterápiai sportcentrum.

A meglévő kvalitásoknak köszönhetően az intézménybe érkező páciensek teljes körű kiszolgálása a szállodai elhelyezéstől a gondtalan gyógyulásig gördülékeny és stresszmentes.

A legkorszerűbb technológiai újdonságok használata – hydrobike, függesztőrács, járásképességet segítő eszközök, stb. - hozzájárul a mozgásszervi és sportrehabilitációra szoruló betegek felépüléséhez.

A MedisportCentrum kortalan, így az ifjúsági korosztálytól egészen a senior korúakig szakmai segítséget nyújt az önfeledt mozgásélmény visszaszerzéséig.

Egyéni vendégek számára összeállított gyógycsomagokat a mozgásszervi megbetegedésekben szenvedő fiatal, közép és idős korosztálynak ajánlják. Kezeléseik széleskörű palettája mind fürdőgyógyászati, mind szárazföldi gyógykezeléseket tartalmaz.

A terápia alkalmával a szállodai elhelyezés biztosított, mely a gyógycsomag részeként kérhető.

A mozgásterápiás program célja, hogy lerövidítsék a sérülés korai szakaszától a páciens/sportoló mentális, fizikális és emocionális visszaállításáig tartó időszakot. A gyógyulni vágyók regenerálódása, valamint a sérülések, műtétek utáni rehabilitáció folyamatos szakmai felügyelet mellett történik, melynek végső célja, hogy a kezeléseket követően páciensek újból terhelhetővé váljanak és visszatérhessenek a mozgás/sport világába.

A mozgáscentrumba érkezőknek ciklikus programot kell teljesíteniük a sikeres gyógyulás érdekében:

  1. Állapotfelmérés (Teljes körű kivizsgálás és szaktanácsadás)
  2. Személyre szabott kezelés kidolgozása (Gyógytorna, Masszázs, Manuálterápia, Elektroterápia, Hidroterápia, Ultrahangos kezelések)
  3. Mozgásterápia (Korai fázis: 1-3 nap; Középső fázis: 2-7 nap; Késői fázis: 5 naptól több hétig)
  4. Mentális ciklus (Sportpszichológiai tanácsadás: Pozitív közös célkitűzés a test és lélek harmóniájának megteremtése, a teljes fizikai és mentális gyógyulás érdekében)
  5. Befejező fázis (Amikor a páciens/sportoló fizikálisan és mentálisan is készen áll a mozgásra/versenyzésre)
  6. Utógondozás (A páciens/sportoló mozgás, sporttevékenység során szerzett tapasztalatainak rögzítése. Figyelemmel kísérés a hibátlan és fájdalommentes mozgás érdekében, szükség esetén a mozgásterápiai elemek alkalmazása.)
  7. Önfeledt mozgásélmény (A mozgás és sport mindennapos szabadidős vagy versenyszerű gyakorlása)

Az intézményben nemcsak rehabilitációs kezelést biztosítanak, hanem a testi és lelki egészségmegőrzésre is kiemelt figyelmet fordítanak. Komplex segítséget nyújtanak, hogy a jövőben súlyosabb sérülések lehetőleg ne érjék az általuk kezelt pácienseket fizikai aktivitás során. Orvosaik, terapeutáik és gyógytornászaik a konzultációk során tanácsokkal, tippekkel és aktív preventív programok tanításával segítik a jövőbeni sérülések elkerülését vagy számának csökkenését.

További információ: www.medisportcentrum.hu

AJÁNLÓ