Kistelek város honlapja

SAJTÓKÖZLEMÉNY - A Kisteleki Polgármesteri Hivatal energetikai korszerűsítése

Kistelek Városi Önkormányzat TOP-3.2.1-16-CS1-2017-00001 azonosítószámú „A Kisteleki Polgármesteri Hivatal energetikai korszerűsítése” című európai uniós projektje 102 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült az Európai Regionális Fejlesztési Alap jóvoltából.

2017. júliusában a Kistelek Városi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a TOP-3.2.1-16 kódszámú „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című pályázati felhívásra. A projekt 2018. augusztusában pozitív támogatói döntés alapján támogatást nyert 101 997 476 forinttal. A projekt 2019. március elsején indult és 2021. január 31-én fog lezárulni. A Kisteleki Polgármesteri Hivatal (6760 Kistelek, Árpád utca 1-3.) épületében energetikai korszerűsítés jött létre. A fejlesztés eredményeként a következő változások valósultak meg:

A régi személyzeti és vendég WC-nél kerül kialakításra az új akadálymentes WC. Kibontásra kerültek a külső és belső nyílászárók, a villamos és épületgépészeti rendszerek. A fa homlokzati ablakok helyett 5 kamrás hőszigetelt műanyag ablakok kerültek beépítésre. A padlásfödémre fújt poliuretán hab hőszigetelés készült. A rámpánál elhelyezésre került acél korlát. Az épületben a villamos hálózat elöregedett, üzembiztonsága nem volt megfelelő. Az épület felújítással érintett részén a világítási hálózat is felújításra került. A fűtés hőszivattyús – FANCOIL-os rendszerrel fog megvalósulni. A Polgármesteri Hivatal épületére napelemes rendszer került telepítésre.

Kistelek Város Önkormányzatának fontos célja a környezettudatosság elterjesztése. A fejlesztés eredményeképp a korszerű épület egyben az ügyfelek megfelelő helyszínéül szolgál az ügyintézések céljából, valamint az épületben dolgozó emberek munkakörülményeinek javítását segíti elő.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A projekt időtartama: 2019. március 1-től 2021. január 31-ig tart.

Muhel Dorka - projektmenedzser

AJÁNLÓ