Kistelek város honlapja

Sajtóközlemény - TUDOR LEADER pályázat

Új logóval hívja fel magára és a település látnivalóira a figyelmet Öttömös és Kistelek. Minkét település a Homokháti Önkormányzatok Kistérségi Területfejlesztési Közhasznú Egyesülete (HÖKTE) által koordinált TUDOR LEADER pályázat segítségével dolgozta ki új turisztikai arculatát

A LEADER pályázat 2018 évben nyert támogatást és azóta sok turisztikai fejlesztés valósulhatott meg a segítségével. A fejlesztések közül kiemelkedő Mórahalom új turisztikai honlapja a visitmorahalom.hu, a sok-sok rendezvény mely a térség turisztikai szolgáltatóit szólította meg, a Mórahalom közterületein elhelyezett új turisztikai célú táblák. E fejlesztések mind egy hatékony turisztikai termékfejlesztés részeként jöttek létre.

Mórahalmon kívül azonban még két település vett részt az együttgondolkodásban így Öttömös Települési Önkormányzat és Kistelek részéről a Kistelek Város Művelődéséért és Sportéletéért Közhasznú Közalapítvány. Két utóbbi település új logót tervezett, melyeket látva egy szerethető és még sok lehetőséget tartogató település képe körvonalazódik ki előttünk.

Öttömös új turisztikai arculatával a táj szépségére és nyugalmára szeretné felhívni a figyelmet. A logó által szeretné a település megmutatni a környéken járó turisták számára, hogy Öttömösön és a várost körülölelő erdőkben is el lehet tölteni egy-egy napot, akár egy nyaralás részeként, akár egy gyalog- vagy kerékpártúra állomásaként. A tájon halad át az Országos Kéktúra, a Mária zarándokút, és számos kerékpáros útvonal is. A logó barnás-homok színe, hullámzó vonalai a Homokhátságra, mint tájegységre, a zöld pedig a változatos élővilágra, a természet közelségére, alföldi erdőkre, erdei sétautakra utalnak. 

Kistelek város új turisztikai arculata a városban elérhető családi élményekre épül. A logó a város központjában látható szökőkút és a napfény kombinációja. A város és a környék szlogenje: „Kistelek, ahol a családi emlékek születnek". Kistelek és környéke igazi kikapcsolódást nyújt a családok számára, a helyi fürdő, játszóterek, természeti értékek, lovastanyák, látogatható gazdaságok által. Aktív turizmus kedvelői kerékpározhatnak a környéken, úszhatnak, a sportcsarnokban többféle sportolási lehetőség is várja a vendégeket.A pályázatban megvalósított tevékenységek megfelelő alapot szolgáltatnak mindkét település számára az újragondolt, többrétű arculat kialakítására, ezzel együtt a turizmus új alapokra helyezésére. A fejlesztésekkel továbbá, mindhárom érintett település célja a térségek közötti együttműködés erősítése, valamint a települések turisztikai kínálatának színesítése.

A program a Helyi Akciócsoportok együttműködési tevékenységeinek előkészítése és megvalósítása, (VP6-19.3.1-17) című pályázati felhívás keretében valósult meg.

 

AJÁNLÓ