Kistelek város honlapja

2020.11.12. - KORNAVÍRUS - KISTELEKET, kisteleki eseményeket, intézményeket érintő konkrét tájékoztatás

A KORONAVÍRUS-sal kapcsolatos járványhelyzet 2. hulláma erősödik, így a központi kormányzat további szabályozásokat, járványügyi intézkedéseket hozott, melyeknek Kisteleket érintő alapvető rendelkezésiről kívánom tájékoztatni a kisteleki lakosságot.

Kistelek városát, az önkormányzatot, annak intézményeit érintően a következő konkrét intézkedésekről, a veszélyhelyzettel kapcsolatosan bevezetett és 2020. 11. 11-én hatályosult szabályozásoknak történő megfelelés érdekében tett intézkedésről a következők szerint tájékoztatom a lakosságot:

  • Az alábbi intézmények, intézményeink, rendezvényhelyszíneink a lakosság elől zárva tartanak, látogatókat nem fogadnak, nem fogadhatnak: -Könyvtár, rendezvényház, uszoda, sportcsarnok, múzeum-kiállítóhely.
  • Az Egészségügyi és Szociális Intézményünk szolgáltatásai az általuk kialakított egyedi rendben érhetőek el.
  • Olyan vendéglátóhelyeknek, melyek nem végeznek ételkiszállítást és elvitelre sem lehet tőlük vásárolni (jellemzően kocsmák, bárok) zárva kell tartaniuk.
  • Elmaradnak és nem kerülnek megtartásra a szokásos rendezvényeink. Ez alapján, elsősorban adventi és karácsonyi ünnepkört érintően nem kerül sor kulturális, ünnepi, évzáró eseményekre, valamint elmarad a  karácsonyi vásár is.
  • Közmeghallgatás jelen helyzetben nem tartható.
  • A Polgármesteri Hivatalban, az Önkormányzatnál, az épületben ügyfélként a lakos csak korlátozott ügyfélfogadási időben (minden szerdán 8.00-12.00 időtartam között), maszkot viselve jelenhet meg, intézheti hivatalos ügyeit. Amennyiben a személyes hivatali ügyintézés elengedhetetlen, úgy a beléptetés a főbejáraton -kézfertőtlenítést követően- egyesével történik, úgy, hogy az épületben egy időben egy ügyfél tartózkodhat. A személyes jelenlétet nem igénylő ügyek esetén az ügyintézést az alábbi elérhetőségeken tehetik meg ügyfeleink: Telefonos elérhetőség: 62/598-103, email elérhetőség: polgarmester@kistelek.hu, jegyzo@kistelek.hu, aljegyzo@kistelek.hu, ügyfélkapus elérhetőség, honlap elérhetősége www.kistelek.hu.
  • Nem kötelező érvénnyel, de felhívom a figyelmet és kérem lehetőség szerint azt, hogy olyan helyeken, ahol jellemzően utcán kell várakozni, sorban állni (pl. posta, bankok, gyógyszertárak, hivatalok, esetleg üzletek előtt) és többen tartózkodnak ezeken a helyeken úgy viseljenek itt is maszkot.

Kedves Kisteleki Lakosok! Komolyan kell vennünk itt helyben is a járványügyi helyzetet, védekezést, kerülnünk kell a nem alapvetően szükséges érintkezéseket. Mindannyiunk egészségmegőrzése, a kockázatok csökkentése érdekében kérem a fentiek megértését, a felelősségteljes állampolgári jogkövetést, a vonatkozó szabályok betartását, elfogadását. Amennyiben változás történik, vagy újabb intézkedések bevezetésére kerül sor, úgy arról haladéktalanul tájékoztatni fogom a lakosságot.

Kistelek Város honlapján a jogi szabályozásról egy részletesebb, a részletszabályokat is tartalmazó tájékoztatást is közzéteszünk.

ÓVJUK MEG EGÉSZSÉGÜNKET, CSÖKKENTSÜK A KOCKÁZATOT, VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA és CSELEKEDJÜNK FELELŐSSÉGTELJESEN.

2020. november 12.

 Tisztelettel: Nagy Sándor s.k., polgármester

AJÁNLÓ