Kistelek város honlapja

2020.04.09. - KORONAVÍRUS - Kistelek városát érintő járványügyi elkülönítésről

Tisztelt Kisteleki Lakosok!

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Szegedi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya, Dr. Pataricza Mónika JÁRÁSI TISZTI FŐORVOS a mai napon 2020. április 09-én arról értesített, hogy a városban egy kisteleki lakos koronavírus mintavételezése pozitív eredményt mutatott, így regisztrált koronavírus-fertőzöttnek tekintendő

A megfertőződött beteg és szoros kontaktjait érintően 2020. április 08. nappal elrendelésre került a járványügyi elkülönítésük, mely otthoni hatósági karantént jelent.

A tiszti főorvosi tájékoztatás alapján -a veszélyhelyzet kihirdetése óta- a mai nappal, 2020. április 9-ével bezárólag a megbetegedett lakosunkon kívül további 8 személy esetén került sor városunkban hatósági karantén alá helyezésre, mely személyek közül időközben 1 fő esetén járt le a járványügyi megfigyelés ideje.

A járványügyi megfigyelés alá helyezett személyek -beleérte a megfertőződött személyt is- a megfigyelés időtartama alatt:

  • a kijelölt területet (lakásukat), otthonukat nem hagyhatják el, ott vendéget nem fogadhatnak, másokkal csak a fertőzés megakadályozását biztosító rendszabályok betartásával érintkezhetnek,
  • kötelesek saját használati tárgyaikat, háztartási eszközeiket, textíliáikat használni, azokat otthonukban tisztítani, tárolni,
  • szükséges egészségügyi ellátás esetén kötelesek a kezelőorvossal/ügyeletes orvossal előzetesen egyeztetni,
  • az átadott figyelmeztető feliratot kötelesek a tartózkodási helyük (lakásuk) bejárati ajtaján elhelyezni,
  • kötelesek betartani mindazokat az előírásokat és együttműködni azoknak az intézkedéseknek a végrehajtásában, amelyeket az egészségügyi hatóság a járvány megakadályozása érdekében ír elő és tesz meg.

A járvány lassítása érdekében fokozottan kérem Önöket, hogy továbbra is nyugodtan, fegyelmezetten éljünk, és ha tehetjük, ennek szellemében segítsünk egymásnak itt Kisteleken is.

Vegyük komolyan a kormány által elrendelt kijárási korlátozásokat! 

Nyomatékosan kérem továbbá azt is, hogy továbbra is mindenki, aki csak teheti, maradjon egész nap otthon! Mindenki ügyeljen a megfelelő óvintézkedések, és az ajánlott higiéniai előírások betartására.

Fokozottan kérem erre az idősebb korosztály tagjait, akiket kiemelten veszélyeztet a járvány!

A szabályok betartása a legfőbb segítség a vírus terjedésének lassítására.

A vírussal megfertőződött lakosunknak jobbulást, a karanténra kötelezetteknek erőt és kitartást kívánok. 

Kistelek, 2020. április 09.

Nagy Sándor - polgármester

AJÁNLÓ