Kistelek város honlapja

Folytatódik a Művészetek Háza felújítása Kisteleken - Sajtóközlemény

A gépészeti helyiség kialakítása, a termálvíz bekötés feltételeinek megteremtése és egyes belső termek hőszigetelése után a kivitelező (Sisák Kft.) megkezdte a külső munkálatokat is a Kistelek, Petőfi utca 8. (hrsz.: 2442/A) szám alatt lévő Művészeti Iskola épületén.

A kiszámíthatatlan téli időjárás elmultával felgyorsulnak a munkálatok, amelynek következő eleme az épület tetőszerkezetének cseréje és hőszigetelése. Ezekkel párhuzamosan a külső nyílászárók cseréje és a homlokzati hőszigetelés is megindul figyelembe véve az épületben zajló foglalkozásokat, oktatási órákat.

A korszerűsítési munkák várhatóan 2018. augusztus végéig befejeződnek, így a szeptemberi iskolakezdésre az Intézmény által biztosított szolgáltatások körülményei mindenben megfelelnek a mai kor követelményeinek, a megújuló energia hasznosításával pedig az épület fenntartási költségei is jelentősen csökkennek.

Kistelek Városi Önkormányzat „Kistelek Városképét meghatározó épületének – Művészetek Háza – rekonstrukciója” című VP6-7.2.1-7.4.1.1-16 kódszámú projektje 47.896.455 Ft támogatásban részesült a Vidékfejlesztési Program keretén belül. A pályázat az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból támogatott.

A projekt megvalósítási ideje: 2017. október 1. – 2018. szeptember 30.

 

AJÁNLÓ