Kistelek város honlapja

Sajtóközlemény - Kárpát-medencei Kegyeleti park kialakítása Kisteleken

Kistelek Városi Önkormányzat TOP-1.2.1-15-CS1-2016-00009 számú, Kárpát-medencei Kegyeleti Park létrehozása Kisteleken című támogatási szerződés keretében 100 000 000 Ft pályázati forrást nyert kegyelti park és temetkezési múzeum, valamint szabadtéri színpad kialakítására. A pályázat 100 %-os támogatási intenzitás.

A projekt célja, hogy összegyűjtse, és széles körűen bemutassa a Kárpát-medencében élő népekre, etnikai csoportokra és a különböző tájegységek lakóira jellemző sírokat, sírjeleket és sírépítményeket, és a legkorszerűbb múzeumtechnikai eszközöket is fölhasználó áttekintést nyújtson a sírok és sírépítmények fejlődésének, változásának történeti és néprajzi összefüggéseiről.

A megvalósuló projekt eredményeként olyan Kárpát-medencei kegyeleti hely jön létre, amely méltó módon állít emléket az egykor itt élt embereknek, népeknek, kultúráknak. A 100 m2-es látogatóközpont interaktív elemekkel várja majd látogatóit Kisteleken, az Árpád utcában. A projektből megvalósuló szabadtéri színpad és a hozzá kapcsolódó történelmi színjátékok helyszíne a Rákóczi utca végén található szabadidős tér lesz

A projekt során turisztikai szakértő is segíti munkánkat.

Az elkészült objektum vérhatóan 2019. év elejétől lesz látogatható.

Bővebb információ: www.kistelek.hu

AJÁNLÓ