Kistelek város honlapja

Polgármesteri köszöntő

Kistelek egy modern, élhető kisváros, amelyre mindannyian büszkék lehetünk. A folyamatosan fejlődő város pénzügyei rendezettek, intézményeink fenntartása hosszútávon is biztosított. A nagyobb beruházások, a szennyvíz- és ivóvízhálózat-korszerűsítési munkák mellett az ipari parkban történt beruházásoknak köszönhetően új munkahelyek jönnek létre, energetikai és egészségügyi rendszerünk pedig országosan is mintaértékű.

Fenntartóként folyamatosan fejlesztjük óvodáinkat és az iskoláinkat, hogy igazán kulturált környezetben tudjuk nevelni a gyerekeinket. A legkisebbek családi napköziben és bölcsődében élhetik hétköznapjaikat, míg az óvodáinkban az energetikai beruházások mellett új csoportszobák épültek, új játszóterek jöttek létre, és számtalan játékkal gazdagodtak gyermekeink.

A fiatalok számára közösségi tereket és sportolási lehetőségeket hoztunk létre, hogy még inkább megerősödjön közösségük, az idősekről és elesettekről pedig jól működő gondozórendszer és infrastrukturális háttér segítségével gondoskodunk.

A városban az oktatási és nevelési intézmények mellett minden olyan intézmény és szervezet megtalálható, mely az itt élők, itt dolgozók és az ide érkezők kényelmét és biztonságát szolgája, így a jól működő, teljes egészségügyi rendszer mellett hivatásos tűzoltósággal és tűzoltóőrssel, rendőrkapitánysággal is rendelkezik Kistelek. Nem véletlen, az sem, hogy 2013-ban a kapitányság illetékességi területe az ország második legbiztonságosabb helye volt.

A Kisteleki Járási Hivatal egyablakos ügyintézéssel és helyi Munkaügyi Központtal segíti a város életét.

Az egészségügy országosan is modellértékű lett Kisteleken. Egy olyan megújult egészségügyi rendszerrel rendelkezünk, amely magában foglalja mentőállomást, a sürgősségi ügyeletet, az alapellátást, a gyermekorvosi, a házi orvosi ellátást, a szakellátást, a 24 órás orvosi ügyeletet és az egynapos kórházat, melybe egyre többen érkeznek.

Az egészségturizmusban történő fejlesztéseknek köszönhetően a Kisteleki Termálfürdőre és a kapcsolódó egészségügyi szolgáltatásokra alapulva egy országosan is egyedülálló alternatív gyógyászati központ valósul meg településünkön.

Népi, hagyományos értékeinket, múltunkat megbecsüljük, és nem csak kiállításokon, hanem élő rendezvényeken is őrizzük hagyományainkat és újakat is teremtünk. Gyermekeink és a civil közösségek érdekében nagy hangsúlyt fektetünk a nemzetközi kapcsolatokra is, így lengyel és olasz testvértelepüléseinkkel élő és magas színvonalú kapcsolatokat ápolunk.

A mindennapokban és a várost érintő fejlesztésekben minden esetben az a célunk, hogy Kistelek valóban egyre szebb, egyre élhetőbb kisváros legyen, ahol az itt lakók, az itt vállalkozók és az ide érkezők valóban jól érezhetik magukat és azt mondják, hogy „Jó kistelekinek lenni!”

Tisztelettel:

Nagy Sándor - Kistelek Város Polgármestere

AJÁNLÓ