Kistelek város honlapja

Magyar Kultúra Napja

Városi szintű megemlékezés, melynek házigazdája az utóbbi években a Globe Vándorok társulata. A rendezvényre a Magyar Kultúra Napján, január 22-én, délután kerül sor a Klebelsberg Művelődési Központban.

Disznótoros Farsang

Február utolsó előtti hétvégéjén kerül megrendezésre a sportcsarnokban és környékén a Farsangi Disznótoros és Jelmezverseny. A program hagyományos disznóvágással indul a piactéren, majd a feldolgozást és az ételek elkészítését követően gasztronómiai versenyre is sor kerül.

Az egész napos kulturális programokat követően este a sportcsarnokban kerül sor a vacsorára, ahol a több száz résztvevő jelmezversennyel és táncos mulatsággal ütheti el a farsang idejét.

Március 15., Városi ünnepség és koszorúzás

Városi szintű ünnepség a Klebelsberg Művelődési Központban, majd koszorúzás a Petőfi-szobornál. A program házigazdája a Kisteleki Általános Iskola.

Kistelek Open

Nemzetközi szintű táncverseny a kisteleki Pro-Art Táncstúdió szervezésében a kisteleki sportcsarnokban. A rangos verseny világszinten is jegyzett táncesemény.

 

 

Motoros Fesztivál

Habár elsősorban a térség motorosai számára rendezett program, mégis egyre többen vesznek rajta részt országosan is, köszönhetően a különlegességnek mondható motoros felvonulásnak, mely 30 km-es, és Pusztaszer-Ópusztaszer útvonalon kerül rá sor, az ópusztaszeri templomnál motoros áldással. A program szervezője a Titkok Kertje Étterem.

Augusztus 20., Szent István napi Búcsú és Aratóünnep

Több napos, hagyományosan a legnagyobb városi ünnep, színes hagyományőrző és kulturális programokkal. Különlegessége a fogatos és traktoros felvonulás, ahol száznál több fogat és mezőgazdasági jármű vonul fel a városligetbe. A városi futást, veteránjármű találkozót, szabadtéri misét, fúvószenekari találkozót és egyéb színes programokat felvonultató rendezvény az esti koncerttel, tűzijátékkal és utcabállal ér véget.

Tölgyfanap, gyermeknap

A helytörténeti gyűjtemény épülete és annak udvara ad helyet az elsősorban gyermekek és családok számára rendezett programnak, ahol kézműves foglalkozások, hagyományőrző játékok, előadások várják az érdeklődőket.

 

 

 

Kisteleki Sajt és Gasztronómiai Fesztivál és Mezőgazdasági Kiállítás

A fesztivál 2000-től kerül megrendezésre minden évben október közepén. Kezdetekben főleg sajtfesztiválként lett ismert, de az évek során egyre inkább egy óriási közösségi programmá vált, ahol a város lakói és a környékbeli településekről érkező vendégek közösen készítenek és fogyasztanak el egy ízletes vacsorát.

A fesztivál napján látványkonyhák, kóstolók, gasztronómiai kiállítás és vásár, interaktív gyerekprogramok, néptáncműhely, a számtalan finomság mellett tanyasi udvar, kulturális programok és persze az elmaradhatatlan szakács párbaj képezi a fesztivál programját, melyre a sportcsarnokban és a Szent László téren kerül sor.

A rendezvény fénypontja az esti vacsora, ahol közel ezren vacsoráznak együtt, majd sztárvendégek adta műsorral és bállal fejeződik be a gasztronómiai fesztivál.

Október 23., - Városi ünnepség és koszorúzás

Városi szintű ünnepség a Klebelsberg Művelődési Központban, majd koszorúzás az 56-os kopjafánál. A program házigazdája a z Árpád Fejedelem Katolikus Gimnázium és Szakközépiskola.

Téli Teremlabdarúgó Bajnokság

A bajnokság 2003-ban, a kisteleki sportcsarnok megépülésének jóvoltából indult útjára.
Akkor a bajnokságot 10 csapat alkotta, akik többnyire helyi játékosokból verbuválódott össze. Az évek folyamán, mindig egyre nagyobb számban nőt a nevező csapatok száma és a játékosok minőségi összetétele valamint a torna nem csak megyei hanem országos érdeklődést is kapott.
2014-15-ben 58 csapat nevezett a tornára és közel 800 játékos, közöttük számos válogatott labdarugó is pályára lépett a kisteleki publikum előtt. Újra megrendezésre került a Profi Liga és a 35 év feletti liga mérkőzései is.

Adventi gyertyagyújtások

Advent vasárnap estéin a Kisteleki Kamara Énekegyüttes és meghívott vendégei várják a város apraja-nagyját a Szent László téren, ahol közösen kerül sor az adventi gyertyák meggyújtására. A lélekemelő program a hagyományőrzéssel és a forralt boros baráti beszélgetésekkel teszi teljessé karácsony várását.

Karácsonyi koncert

A Harmónia Egyesület kórusának és meghívott vendégeinek ünnepi hangversenye a Szent István Római Katolikus Templomban. A hangversenyen klasszikus művek, zenekari darabok és szólók, valamint karácsonyi népdalok egyaránt műsorra kerülnek. A karácsonyi koncerttel és az azt követő Szent István téri gyertyagyújtással zárul a város adventi ünnepségsorozata.

 

AJÁNLÓ