Kistelek város honlapja

Kisteleki Kézilabda Klub

A kézilabdasport és Onozó István edzői munkássága elválaszthatatlan fogalmak a város életében. Az edző és testnevelő tanár sikert-sikerre halmoz a versenysport területén, és a sportágat már-már tömegsport szintre is emelte Kisteleken. A mester több mint harminc éve tanít a Kisteleki Általános Iskolában.

Közel 500 gyereket juttatott a kézilabda sportágban országos döntőbe. A csapatok évek óta rendszeresen részt vesznek a Magyar Kézilabda Szövetség által kiírt Országos Gyermekbajnokságon, és résztvevői a Diákolimpiák döntőinek. Eredményes munkájáért Sinka László a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára 2002-ben a „Kézilabda Sportágban kifejtett munkájáért” elismerő oklevélben részesítette Onozó Istvánt.

A csapatok a Diákolimpiák mellett egyéb nagy versenyeken is eredményesek. Rendszeres résztvevői a Veszprémben megrendezésre kerülő Cell-Cup-on, a németországi GTÜ-CUP-on valamint a Szegedi Nemzetközi Tornán. A Szegedi Nemzetközi Tornán 6 aranyéremmel, a Cell-Cup-on 4 tornagyőzelemmel, a GTÜ-CUP-on pedig minden évben dobogós helyezéssel büszkélkedhetnek játékosai. Onozó István eredményes munkáját nem csak az eredmények bizonyítják, hanem az is, hogy több kézilabdás lány kapott meghívást a régióválogatottba valamint az országos serdülőválogatottba.

A Kisteleki Általános Iskola kézilabda sportágban évek óta utánpótlás szinten az országban is jó eredményeket ér el. Ezt bizonyítja, hogy minden évben több csapattal országos döntőbe jutottak, így több első, második és harmadik helyezésük van.

Évek óta részt vettek az NBII-es Dél-keleti kézilabda bajnokságban. Csapata saját nevelésű játékosokból áll. Felnőtt csapatát ifjúsági korú, ifjúsági csapatát pedig 1992 után született lányok alkotják. NBII-es csapatának utánpótlása az általános iskola kézilabdásaira épül.

Jelenleg a Csongrád megyei bajnokságban, valamint az országos gyermekbajnokságban és kisiskolás bajnokságban vesznek részt a klub csapatai.

AJÁNLÓ