Kistelek város honlapja

Egyben Vagyunk Közhasznú Egyesület

Az egyesületet 2011-ben 11 fiatal alapította, akik közösen egy ifjúsági közösségi rádiót üzemeltettek korábban. Egyesületünk célja, hogy a kistérségben élő, gyakran hátrányos anyagi és szociális helyzetben élő gyerekeknek alternatívát, kitörési lehetőséget tudjanak mutatni. Megmutatni azt, hogy a gyakran lehetetlen körülmények közül is van hova jutni. Talán éppen azzal a kis plusszal, amit az egyesület a tevékenységei által tud nyújtani.

Fitt Forma Kistelek, Egészségvédő, Életmód- és Sportegyesület

Cím:6760 Kistelek, Rákóczi utca 1.

Szervezetük célja az egészséges életmód népszerűsítése, az ezekhez kapcsolódó programok fejlesztése, megvalósításának támogatása, a prevenció fontossága, a sportturizmus népszerűsítése.

Megalakulása óta Kisteleken működik, de tevékenységük kiterjed a Kisteleki Kistérségre is. Az egyesület 2007-ben alakult akkor 20 fővel. A tagság ma is töretlenül népszerűsíti a mozgás örömét.

Működésüknek köszönhetően egyre több embernek jelent örömet a rendszeres mozgás, több olyan eszközzel is felszerelt az egyesület, mely segítséget nyújt a rendszeresen sportolni vágyóknak arra, hogy válasszanak a hozzájuk legközelebb álló mozgásformát. A tagjaiknak és érdeklődőknek heti rendszerességgel biztosítanak lehetőséget a testedzésre, ezen kívül több előadást szerveznek, melyek az egészséges életmód megtartását segítik.

Gördögök Kisteleki Görkorcsolya Egyesület

6760 Kistelek, Bercsényi utca 20.

Ifjú Keresztények Egyesülete

Az egyesület célja olyan közösség létrehozása, működtetése és megtartása, mely a keresztény fiatalok bevonásával aktív szerepet vállal a kistérségi programok szervezésében: filmklub, Emmauszi esték, egyéb közösségi programok, táborok, kirándulások.

A szervezet Kisteleken jött létre 2005-ben, tizennégy aktív tagja van. A Kisteleki Kistérség keresztény fiataljait fogja össze. A tagok elhivatottak, húzóerőként, katalizátorként működnek.

Legtöbbet látogatott programjuk az Emmauszi esték. Közösségfejlesztésük sikeresnek mondható, mert programjaikon sok érdeklődő vesz részt és később is kapcsolódnak hozzájuk.

Ifjú Kistelekiek Szövetsége

6760 Kistelek, Kossuth utca 5-7.

Karatedo Doshinkan Kistelek Karate Klub

6760 Kistelek, Petőfi utca 17.

Kistelek és Környéke Ipartestület

6760 Kistelek, Kossuth utca 18.

Kistelek és Térsége Gazdakör

6760 Kistelek, Árpád u.3.

Kistelek és Térsége Közművelődési és Hagyományőrző Kör

6760 Kistelek, Árpád utca 1-3.

Az egyesület 2005-ben alakult 10 taggal. A közösség tagjai olyan emberek, akik hagyományos népi mesterségeket, ill. kézműves tevékenységet folytatnak hivatásszerűen, jövedelem kiegészítésként, vagy éppen csak kedvtelésből. Az alkotóközösség kisteleki és környékbeli kézművesekből áll, köztük a fazekasság, szőnyegszövés, csuhé-, és szalmafonás, szíjgyártás, kosárfonás, mézeskalács készítés hozzáértőivel.

Tagjaik jól tudnak együtt munkálkodni a tanfolyamok megszervezésében: szövő-, bőrdíszmű-, tűzzománc-, hagyományos paraszti gazdálkodás tanfolyamok. Sok kisiskolás és felnőtt látogatja kurzusaikat.

Kistelek és Vidéke Polgári Lövészklub

6760 Kistelek, Rákóczi u.51.

Kisteleki Citerabarátok Egyesülete

6760 Kistelek, Vasút út 2.

Kisteleki Horgászegyesület

6760 Kistelek, Kossuth utca 5-7.

Kisteleki Kamarakórus Egyesülete

6760 Kistelek, Rákóczi u. 51.

Kisteleki Kézilabda Klub

6760 Kistelek, Petőfi u. 9.

Kisteleki Közhasznú Tenisz Sport Egyesület

6760 Kistelek, Kossuth utca 6-8. I / 2.

Kisteleki Nőegylet

6760 Kistelek, Petőfi u. 8.

Kisteleki Petőfi Sándor Diák Sportegyesület

6760 Kistelek, Petőfi u.9. Petőfi S. Ált. Isk

Kisteleki Polgárőrség Közhasznú Egyesület

6760 Kistelek, Árpád utca 1-3.

Kisteleki Sportegylet

6760 Kistelek, Kossuth u. 6-8.

Kisteleki Testedző Egyesület

Cím: 6760 Kistelek, Árpád utca 1-3.

A szervezet célja, hogy biztosítsa tagjai részére a rendszeres testedzést és a sportolási lehetőséget. Sportolási, testedzési lehetőséget nemcsak a tagoknak szeretnék megteremteni, hanem a kisteleki lakosoknak is.

A Kisteleki Testedző Egyesület 1928-ban alakult, majd 1957-ben szerveződött újjá. Jelenleg 150 tagja van.

Az egyesület több évtizede biztosítja a focizni vágyó gyerekeknek és felnőtteknek a sport művelését. Ma nagycsapatunk a Megye 1 osztályú csapatai között versenyez. Nem létezhetne a csapat, ha nem foglalkoznánk az utánpótlás neveléssel, a tehetségek felkutatásával kistérségi szinten is. Már az U7-es kicsinyeink is versenyeken vesznek részt.

Kisteleki Városvédő és Szépítő Egyesület

6760 Kistelek, Kossuth u. 1. Közösségi Ház

Kyokushin Karate Kistelek Sportegyesület

6760 Kistelek, Nagy S. utca 4.

MKM Kisteleki Kábel Sportegyesület

6760 Kistelek, Árpád u.43.

Térségi Focisuli Kistelek Sportegyesület

Cím: 6760 Kistelek, Kossuth utca 24/B.

Az egyesület megalakulásakor a következő célokat tűzte ki: tagjainak a kistérségben a futball, mint sport biztosítása, versenyek, tanfolyamok szervezése, tagjaik részére a rendszeres testedzés, és sportolási lehetőség biztosítása, sportkapcsolatok létesítése és fejlesztése, valamint a hátrányos helyzetű fiatalok sportolási lehetőségének megteremtése. A szervezet 2008-ban alakult Kisteleken. A létszám egyre jobban bővül, nemcsak a kisteleki fiatalok, gyermekek, hanem már a kistérségben is egyre nagyobb számban csatlakoznak az egyesülethez. Ennek a következménye, hogy az edzők egyre képzettebbek, minden utánpótlás csapatuk egyre eredményesebb.

Városi Nyugdíjas Klub Kistelek

Cím: 6760 Kistelek, Árpád utca 1-3.

A klub céljai, hogy tagjai egyéni és kollektív szociális jogait, érdekeit képviselje. Közös kulturális és szabadidős programokat szervezzen, karitatív munkát végezzen, és azt összehangolja. Az egyesület 1993-ban alakult, jelenleg 95 tagja van, plusz tizenöten 85 éven felüliek. A működésük hatóköre csak Kistelek település területére terjed ki. A szervezet magát tagdíjakból, önkormányzati támogatásból és pályázatokból tarja fenn.

Minden évben rendszeres programok az Idősek világnapja, Karácsony, Nőnap, Urak napja, ezen kívül minden állandó klubnapra szerveznek valamilyen érdekes előadást, mely a nyugdíjasok körében figyelemfelkeltő lehet.

AJÁNLÓ