Kistelek város honlapja

2020.03.16. - KORONAVÍRUS - Polgármesteri Közlemény

A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletben foglaltakra figyelemmel az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítására Kistelek Városi Önkormányzat intézményei vonatkozásában az alábbi polgármesteri intézkedést teszem:

  • Kisteleki Óvoda, Bölcsőde és Mini Bölcsőde Hétszínvirág Tagóvodájában és Szivárvány Tagóvodájában 2020. március 17. napjától (kedd) rendkívüli szünetet rendelek el. Az óvodák ügyeleti rendszerben működnek, az együttlévő gyermekek száma nem lehet több 5 főnél. A gyermekfelügyelet azon családok részére kerül biztosításra, ahol másképp nem tudják megoldani a gyermek felügyeletét.
  • BÖLCSŐDE, MINI BÖLCSŐDE 2020. március 17. napjától ügyeletet biztosít, ugyanakkor ajánlom a szülőknek, hogy a gyerekek és a családjuk egészségének megóvása érdekében ne hozzák a gyereket közösségbe.Erre kizárólag azon esetben kerülhet csak sor, ha másként nem tudják a gyermekük biztonságos elhelyezését, felügyeletét biztosítani.

  • Kipp-Kopp Biztoskezdet Gyerekház 2020. március 17. naptól zárva tart

  • Beteg gyereket az óvoda, bölcsőde nem fogadhat.

  • A Kisteleki Ede Városi Könyvtár, a Városi Sportcsarnok, Kisteleki Termálfürdő,
    Klebelsberg Művelődési Központ 2020. március 17. napjától zárva tart.

  • A gyermekétkeztetés (csak EBÉD) 2020. március 18. napjától szülők előzetes igényfelmérése alapján továbbra is biztosított saját ételhordóban történő elvitellel. Az étkezés iránti igényüket lehető legrövidebb időn belül az intézményekben telefonon vagy e-mail-ben kérjük jelezni. Az iskolában történő átvétel az épületen kívül a konyha bejáratánál történik. Az óvodában történő átvétel a konyhán történik. Az ebéd átvételére 11-13 óra között van lehetőség.

  • A Kisteleki Polgármesteri Hivatal 2020. március 16. napjától csak szerdai napon 8-12 óráig tart ügyfélfogadást. A pénztár is ezen a napon tart nyitva. A többi napokon a hivatal zárva tart. A Hivatal épületében egyszerre csak egy fő tartózkodhat. Ezen a napon a hivatalnak csak a főbejárata lesz nyitva Kérjük, hogy csak a legszükségesebb esetekben keressék fel hivatalunkat. Lehetőség szerint csak azok a személyek jelenjenek meg, akik érintettek az ügyben. A hivatal telefonon,e-mailben elérhető. Telefonos elérhetőség : 62/598-103, E-mail: jegyzo@kistelek.hu

Kistelek, 2020. március 16.                                                                                        

Nagy Sándor sk. - Kistelek város polgármestere

AJÁNLÓ