Kistelek város honlapja

Útvonalak terepen és aszfalton

A város külterülete és a kistérség tanyás területe terepkerékpározásra alkalmas, míg az épített utakon és a Tisza-gáton országúti és szabadidős kerékpározásra is alkalmas kerékpáros túraútvonalak kerültek kialakításra.

EuroVelo 11

A területet érinti az EuroVelo 11 Csongrád megyei szakasza. Az Európai Kerékpáros Szövetség által tervezett Európai Kerékpáros Úthálózat összesen mintegy 60 000 km hosszú útvonalat foglal magában. A hálózat egyik leghosszabb vonala, az 5 964 km-es EuroVelo 11 a norvégiai Északi Foktól tizenegy országon át vezet Athénig. A több mint 300 km hosszú magyarországi szakasz hét megyét érintve halad végig a Tisza mentén. Csongrád megyében kilenc település területét érinti, Csongrádtól Baksig a Tisza jobb parti árvédelmi töltésén, Bakstól Szegedig részben kiépített kerékpárutakon, részben közúton halad.


Csongrád megyei kerékpáros körtúra

A túra teljesítése a Csongrád Megyei Természetjáró Szövetség által kerül igazolásra a kijelölt érintési pontokon az igazoló füzetbe bélyegzés, illetve fotódokumentáció alapján. történik.

AJÁNLÓ