A projektről

A projekt megvalósításának kezdete: 2017.07.01.

A projekt fizikai befejezésének határideje: 2021.09.30.

A támogatás összege: 111 842 660Ft

A megye hagyományaira, feltárt kulturális, épített környezeti nemzeti értékeire, kiemelkedő rendezvényeire alapozott turizmus fejlesztése

A projekt célja:

A projekt célja, hogy szisztematikusan és teljes körűen összegyűjtse, továbbá szakszerű információk megosztásával széles körűen bemutassa a Kárpát-medence magyarságára jellemző sírokat, sírjeleket, temetkezési szokásokat – térben és időben, régészeti és néprajzi vonatkozásban. Emellett tudományosan megalapozott, ugyanakkor a legkorszerűbb múzeumtechnikai eszközöket is fölhasználó áttekintést nyújtson e sírok és sírépítmények fejlődésének, változásának történeti és néprajzi összefüggéseiről.

A megvalósult beruházás célja Kistelek turisztikai látványossági számának növelése, látogatószám növelése a desztinációban.

Megvalósuló beruházások:

Kárpát-medencei Kegyeleti Park új turisztikai vonzerőt, attrakciót alakít ki a volt temető területén, az Árpád utca végén. Egy ökoházként megépülő fogadóépület; Kegyeleti Park (bemutató témapark) kialakítása; őshonos környezet kialakítása és szabadtéri temetőmúzeum jön létre. :Állandó kiállítás a fogadóépületben és a szabadtéri parkban is láthatö elemekből épül fel.

A Rákóczi utca végén egy SZÍN-JÁTÉK-TÉR  kerül kialakításra, ami egy szabadtéri színpadoot és hozzá tartozó fedett, nyitott oldalú  kiszolgáló épületet is magában foglal.

A projekt része a  marketing – az attrakció piacra viteléhez kapcsolódó marketing és promóciós szolgáltatás is, amellyel a látogatókat igyekszünk elérni-

A helyszín alkalmas lesz múzeumpedagógiai foglalkozások megtartására, szakmai előadások tartására is.

A projekt eredménye: 1 látogatóközpont,1 szabadtéri témapark, 1 szabadtéri színpad fedett kiszolgálóépülettel