Kistelek város honlapja

Kisteleki Kirakodó- és Állatvásár

A kisteleki vásár a Dél-Alföldi Régió egyik legnagyobb kirakodó- és állatvására. A kirakodó árusok, kereskedők száma több százas nagyságrendű, míg a régióból és az ország többi részéből ide érkező vásárlók száma sokszor eléri a 10 000 főt is.

A klasszikus kirakodó vásár mellett egyre inkább teret nyernek a friss és feldolgozott élelmiszerek, a biotermékek, a húsüzemi termékek, valamint a különféle palánták is.

Helye, adottságai

A vásár Kistelek város belterületén, az Ipari Park és a vasútállomás közvetlen közelében, a ligetes szabadidőpark területén helyezkedik el. Területe 2,5 hektár, melyet két kis tó is színesít.

A vásártéren új építésű szociális blokk és irodahelység található, a szükséges háttér-infrastruktúrával egyetemben. A vizesblokk szintén új, melynek takarítása a vásár időtartama alatt folyamatosan biztosított.

Az állatvásár helyszíne a vásártér mellette, az Ipari Park területén található mázsaház és környéke. Itt rendelkezésre áll az a háttér, amely az állatok adás-vételéhez, szükség esetén elkülönítéséhez szükséges.

A vásárba érkező gépjárművek száma sokszor meghaladja az 1000 darabot is. Számukra ingyenes és fizető parkolási lehetőség egyaránt rendelkezésre áll.

A vásárban és környékén a vásár rendezősége mellett a Kisteleki Polgárőrség és Kisteleki Rendőrkapitányság munkatársai felügyelnek az árusok és a vásárlók biztonságára.

Időpontjai és nyitva tartása

A régi hagyománynak megfelelően idén is minden hónap első vasárnapján vásárolhatunk a régió egyik legnagyobb vásárában, ahol az árusok hajnaltól foglalhatják el helyeiket.

Időpontok 2017-ben:

  • Minden hónap első vasárnapján

Téli időszak: novembertől márciusig

Nyári időszak: áprilistól októberig.

A vásári napokon hajnali 3, téli időszakban hajnali 4 órától lehet elfoglalni a helyeket. Az árusok foglalt vagy megszokott helyeit 7 óráig, egyeztetés alapján tovább is fenntartják.

Helypénz és elérhetőségek

A vásárban folyóméter alapján lehet területet bérelni. 1 folyóméter az 2,5-3 m2 területnek felel meg. Egy folyóméter díja 140 Ft+ÁFA.

A vásár elérhetőségei:

6760 Kistelek, Rákóczi u. 42.

GPS: 46.467014, 19.972437

Telefon: 30/9257-331

E-mail: harmath@vertigoweb.hu

 

AJÁNLÓ