Kistelek város honlapja

Munkaerőpiaci előnyök

Kistelek járási székhely, melyben Munkaügyi Központ működik. Az önkormányzat és a Munkaügyi Központ együttműködése példaértékű, így a rendelkezésre álló munkaügyi lehetősége kihasználása is.

A városban az alapfokú oktatás mellett középiskola is működik, valamint felnőttképzési lehetőségek is biztosítottak.

A további középiskolai és felsőoktatási oktatási lehetőségek döntő része 30 km-en belül elérhető.

Középiskola tekintetében mind a négy nagy szakterületen (humán, műszaki, gazdasági szolgáltatási, agrár szakterület) széles skálájú a képzés, így Szegeden gimnáziumi, műszaki, közgazdasági, vendéglátó-ipari és idegenforgalmi, élelmiszeripari, külkereskedelmi, környezetvédelmi, ipari, nyelvi, művészeti középfokú képzések, Kiskunfélegyházán gimnáziumi, közgazdasági, mezőgazdasági – és élelmiszeripari és gépészeti középfokú képzések biztosítottak.

Felsőoktatási szempontból az országosan is kiemelkedő Szegedi Tudományegyetem (SZTE), illetve az egyházi fenntartású Szegedi Hittudományi Főiskola érhető el. Az SZTE tizenkét kara széles képzési palettát kínál. Képzési fő profilja: jogi, gazdasági és üzleti adminisztráció, általános orvos, fogorvos, gyógyszerész, egészségügyi és szociális, zeneművészeti, bölcsész, természettudományi, informatika, pedagógus, mérnöki (élelmiszermérnöki, mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnöki, gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki, informatikus és szakigazgatási agrármérnök, műszaki menedzser képzés), mezőgazdasági (mezőgazdasági mérnöki, vadgazda mérnöki és szakmérnöki képzés, valamint felsőfokú szakképzés) képzésekre irányul.

Kistelek város lakossága munkabíró, szorgalmas és vendégszerető emberek hírében áll, melyet csak erősít a rendezett településkép, a kiemelkedő közbiztonság, valamint az intézmények és szervezetek közötti mintaértékű együttműködés.

AJÁNLÓ