Kistelek város honlapja

A kisteleki Inkubátorház

A helyi gazdaságot és annak fejlődését biztosító vállalkozók sikeressége, gyarapodása végső soron a térség életszínvonalának emelkedését, a helyi társadalom jólétének fokozódását jelentheti. 2005. októberében Kistelek városa elfogadta Településrendezési Tervében egy a vállalkozásokat felkaroló innovációs- és inkubátorház létrehozását. Megvalósítására az önkormányzat összefogásra buzdított négy nagy múltú helyi céget.

A létrejött projektcég az Euro-Kistelek Logisztikai Kft., amely 2007. decemberében alakult meg azzal a céllal, hogy a „Kisteleki kistérség kezdő vállalkozásait segítő inkubátorház megvalósítása" című projektet menedzselje a DAOP-2007-1.1.1/A kódszámú pályázati felhívás keretén belül.

A kisteleki inkubátorház egyrészt rendelkezik alapszolgáltatásokkal (titkárság, levélkézbesítés, fax, gépelés stb.), amelyekre a vállalkozásoknak mindig és rendszeresen szüksége van, másrészt műhely és raktárbérletet biztosít. Rendelkezik egy tárgyalóteremmel, amelyet bérelni lehet tárgyalások, illetve oktatások megtartására.

Az inkubátorház a kiegészítő szolgáltatások széles körét tudja biztosítani. Ezen belül irodai szolgáltatások nyújtását, mint a fénymásolás, nyomtatás, szkennelés stb., illetve az eszközök használatára/bérbeadására - projektor, laptop, írásvetítő.

Emeltszintű szolgáltatások keretén belül lehetőséget biztosít a pályázatírás, -figyelés, üzletviteli tanácsadás, oktatás, jogi tanácsadás igénybevételére. A megerősödött, néhány éve az inkubátorházban működő vállalkozások pedig új telephelyük megtervezéséhez és kivitelezéséhez vehetnek igénybe segítséget. Az inkubátorház teljes területére kiterjed az őrző-védő szolgáltatás.

A vállalkozók igényei esetén logisztikai, szállítmányozási feladatok ellátását is meg tudja a Kisteleki Inkubátorház.

AJÁNLÓ